Hui , es la festa de Sant Blai a Torrent

Tots els anys el dia 1 de Febrer te lloc l’Entrà de la Flor, una festa amb origen en el segle XVII i que posseïx un origen pagà quan els romans dedicaven a la deessa Flora l’arribada de la primavera. Amb el pas dels segles, la festivitat va prendre caràcter religiós i en 1606 la confraria de la Mare de Déu del Rosario va començar a oferir la primera branca d’ametler florida a la Mare de Déu com a mostra del pas de l’hivern a la primavera. Des de primera hora del matí, els clavaris i confrares de la Mare de Déu del Rosario començaran la celebració arreplegant la primera branca d’ametler en flor que serà oferida a la Mare de Déu i la traslladaran a la parròquia Sant Lluis Beltrán.


A les 21 hores la branca ix en processó cívica acompanyada pels clavaris i confrares portant coets subjectes amb tenalles fins a la Parròquia de l’Assumpció, on el sacerdot beneïx la branca i li l’oferix a la Mare de Déu. 
Després d’este acte, els carrers de Torrent s’omplin de color i pólvora amb la cordà que té lloc en El Carrer Ramón i Cajal.
El dia 2 de Febrer es celebra la Candelaria amb la resaca de la festivitat de l’Entrà de la Flor i amb els xiquets de Sant Blai com a protagonistes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.